Fremtidsfuldmagt

Kære Brevkasse

 

Flere af vores venner har fået lavet enfremtidsfuldmagt. Men hvad er det, og har vi brug for sådan én? Jeg er 68 årgammel og min mand er et år ældre. Vi bor i eget hos og har to børn og trebørnebørn.

 

Venlig hilsen Else

 

 

Kære Else

 

Tak for dit spørgsmål.

 

En fremtidsfuldmagt er et dokument, hvori duoverlader til en anden person at varetage dine økonomiske og/eller privateforhold, hvis du på et tidspunkt bliver så syg eller mentalt svækket, at duikke længere er i stand til selv at gøre det.  

 

En fremtidsfuldmagt kan indeholde alle deforhold, som du ønsker, at en anden person skal beslutte og gøre for dig, hvisdu ikke selv er i stand til det. Det kan f.eks. være retten til at sælge husetpå dine vegne, retten til indgå lejeaftale om plejebolig, retten til at betaleregninger og bruge dit nem-id. mv. Det kan også være mere personlige forhold,såsom at give samtykke til behandling på sygehus, flytning til særlige botilbudosv.

 

Du kan indsætte en eller flere personer somfuldmægtige, og de fleste vælger at indsætte familiemedlemmer. For at væregyldig skal fremtidsfuldmagten registreres og signeres med nem-id. itinglysningssystemet samt vedkendes for en Notar i Retten.

 

Fremtidsfuldmagten træder først i kraft,når der er behov for den. Det sker efter indlevering af anmodning tilStatsforvaltningen med dokumentation for din sygdom.

 

En fremtidsfuldmagt er relevant for defleste, da sygdom og svækket mentalt helbred kan ramme os alle. Du fortæller,at I bor i eget hus, og derfor kan det være særligt relevant for jer, at denanden ægtefælle får en fremtidsfuldmagt. Det gør det f.eks. muligt at sælgehuset på jeres begges vegne, hvis den ene af jer bliver syg. Så på mange måderer en fremtidsfuldmagt at tage hånd om hinanden, før en svær situation kanopstå,

 

Det er muligt at indsætte endnu enfuldmægtig for det tilfælde, at I begge er ude af stand til at varetage jeresegne interesser. Denne fuldmægtig kunne f.eks. være et af jeres børn eller dembegge to i fællesskab.

 

Med venlig hilsen

 

 

Advokat Susanne Højgaard Larsen

Advokathuset Muurholm