Huskøb

Hej Brevkasse

 

Min hustru og jeg er på husjagt. Vi bor i dag til leje. Mit spørgsmål er, om det er nødvendigt for os at snakke med en advokat i forbindelse med huskøbet?

 

Hilsen

Frank

 

 

KæreFrank

 

Tak for dit spørgsmål. Hvis I vælger at kontakte en advokat, vil I som købere få en uafhængig rådgiver, som alene har interesse i at få jer godt og trygt igennem huskøbet. Ejendomsmægleren er sælgers repræsentant, mens banker og forsikringsselskaber ofte arbejder sammen i kæder. Jeg vil derfor anbefale jer,at I søger bistand hos en advokat.

 

Når I har fundet det hus, som I ønsker at købe, er det vigtigt, at I meddeler ejendomsmægleren, at I ønsker et advokatforbehold tilføjet købsaftalen. Et advokatforbehold betyder, at advokaten kan hæve handlen uden omkostninger for jer – også efter købsaftalen er underskrevet. Uden advokatforbeholdet koster det en godtgørelse til sælger svarende til 1 % af købesummen, hvis I fortryder huskøbet. Det kan være ret mange penge afhængigt af husets pris.

 

Når I køber hus, vil I desuden modtage en lang række dokumenter, som alle er omfattet af handlen, og dermed relevante for jer. En advokat har erfaring med at gennemgå disse dokumenter, og advokaten kan besvare de spørgsmål eller uvisheder I måtte have. Advokaten vil sikre sig, at I er fuldt oplyst om alle forhold om den ejendom, som I er ved at købe og vil også hjælpe jer med at løse eventuelle problemer, inden handlen er endelig. 

 

Advokaten kan endvidere hjælpe jer med valg af ejerskifteforsikring i forhold til tilstandsrapporten og el-eftersynet, der er udarbejdet på ejendommen. 

 

Derudover kan en advokat også hjælpe jer med andre ting i forbindelse med huskøbet, f.eks. spørgsmål der måtte opstå når I opsiger jeres lejemål, eller såfremt der er behov for rådgivning om jeres familiemæssige forhold, herunder eventuelt behov for at oprette testamente.

 

Medvenlig hilsen 

 

AdvokatSusanne Højgaard Larsen 

Advokathuset Muurholm