Hej Brevkasse
Minkæreste og jeg er på husjagt, da vi gerne vil flytte til noget større. Det erder brug for, da vi som så mange andre er en sammenbragt familie med både dine og mine børn – og lige straks også et fælles barn. Jeg kan ikke helt gennemskue, om det overhovedet er nødvendigt med en advokat i forbindelse med huskøbet, eller om vi kan klare det selv?
Hilsen
Thomas
KæreThomas
Tak fordit spørgsmål. Jeg vil anbefale jer at tage en advokat med på råd for at sikre,at i får en uafhængig rådgivning i forbindelse med jeres køb. Ejendomsmæglerener sælgers repræsentant, ligesom banker og forsikringsselskaber ofte arbejdersammen i kæder.
Når Ihar fundet drømmehuset, kan I meddele ejendomsmægleren, at I ønsker etadvokatforbehold tilføjet købsaftalen. Et advokatforbehold betyder, at jeresadvokat kan hæve handlen uden omkostninger for jer – også selvom I har skrevetunder på købsaftalen. Uden advokatforbeholdet koster det en godtgørelse tilsælger svarende til 1 % af købesummen, hvis I fortryder en handel. Køber If.eks. et hus til 2,5 mio. kr., vil det således koste jer 25.000 at fortryde handlenuden et advokatforbehold.
Når Ikøber hus, vil I desuden modtage en lang række dokumenter, som alle er en delaf handlen. En advokat har erfaring med hvilke dokumenter, der er relevante forjer. I forbindelse med advokatens gennemgang af dokumenterne med jer, vil I fåsvar på alle de spørgsmål og uvisheder, som I måtte have. Advokaten vil sikresig, at I er fuldt oplyst om alle forhold om den ejendom, som I er ved at købeog vil også hjælpe jer med at løse eventuelle problemer, inden handlen erendelig.
Advokatenkan endvidere hjælpe jer med at vælge den rigtige ejerskifteforsikring iforhold til tilstandsrapporten og el-eftersynet, der er udarbejdet påejendommen.
Medandre ord er en advokat jeres uvildige og uafhængige køberrådgiver hele vejenigennem processen, fordi advokaten alene har interesse i at få jer godt ogtrygt igennem bolighandlen.
Sidstmen ikke mindst er det værd at huske på, at en advokat også vil kunne rådgiveog hjælpe på andre områder, der pludselig kan blive relevante, når man køberhus sammen, og når man som jer er en sammenbragt familie. F.eks. er det enrigtig god idé at få oprettet et testamente, da ugifte samlevende par ikkeautomatisk arver hinanden. Det kan også være værd at overveje, om der er brugfor en samejeoverenskomst i forbindelse med bolighandlen, hvis én af jer f.eks.skyder flere penge i boligen end den anden.
Medvenlig hilsen
AdvokatSusanne Højgaard Larsen
Advokathuset Muurholm