Fuldstændigt særeje - arv

Kære Brevkasse

 

Min mand har for nyligt arvet sine forældres hus. I et testamente havde de bestemt, at huset skulle tilhøre min mand som fuldstændigt særeje. Vi vil flytte ind i huset med vores fælles børn. Hvad betyder det for mig, at det er hans fuldstændige særeje?

 

Hilsen Margrethe

 

 

 

Kære Margrethe

 

Tak for dit spørgsmål.

 

Et fuldstændigt særeje skal ikke delesmellem ægtefæller ved hverken skilsmisse eller død.

 

Når din mand kommer til at eje jeresfælles hjem, som sit fuldstændige særeje har det følgende betydning for dig:

 

-      HvisI bliver skilt er du ikke berettiget til at blive boende, og du har ikkemulighed for at overtage huset. Endvidere skal din mand heller ikke afleverehalvdelen af værdien i huset til dig i forbindelse med skilsmissen.

 

-      Hvisdin mand dør før dig kan du ikke sidde i uskiftet bo, da et uskiftet bo alenekan omfatte aktiver, som I ejer som jeres formuefællesskab. Det betyder, athuset skal falde i arv efter din mand straks ved hans død.

 

-      Dinmand kan desuden uden dit samtykke sælge ejendommen til tredjemand når han ejerejendommen som sit fuldstændige særeje. Hvis huset var en del af jeresformuefællesskab, og din mand alene stod som ejer af huset, kunne han omvendtikke sælge huset uden, at du også underskrev på købsaftalen.

 

Huset vil med andre ord ikke blive en delaf de aktiver, som I ejer i fællesskab. Hvis din mand dør vil huset stadigfalde i arv til dig og jeres børn til ligedeling. Hvis din mand ønsker en andenfordeling, hvor du eventuelt kan komme til at arve hele huset, skal dettebestemmes i et testamente.

 

Med venlig hilsen

 

Advokat Susanne Højgaard Larsen

Advokathuset Muurholm